LiveZilla Live Chat Software

İskoçya Öğrenci Vizesi

 
iskoçya vizesi

İskoçya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

İskoçya Öğrenci Vizesi

İki tip İngiltere öğrenci vizesi vardır;

1) Uzatılmayan Öğrenci Ziyaretçi Vizesi (Student Visitor Visa)

2) Uzatılabilen Öğrenci Vizesi (Student Visa)

 

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi

* İngilizce seviye şartı aranmaz.

* Uzatılamaz vize tipidir.

* Okul kayıt süresi baz alınarak 6 ay (Student Visitor) ya da 11 ay (Extended Student Visitor) olarak verilir.

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

1) En az altı ay geçerli ve içinde vize konulabilecek boş sayfası olan pasaportunuz. Varsa eski pasaportlarınız.

2) Vize başvuru formu (a&f eğitim tarafından doldurulacaktır)

3) Yakın zamanda çekilmiş 3,5cm x 4,5cm boyutunda arka fon beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf

4) Okul kabul mektubu; (a&f eğitim tarafından temin edilecektir)

5) Öğrenim durumunuzu gösteren diplomanız. Halen öğrenci iseniz öğrenci belgeniz

6) Daha önce İngilizce dil eğitimi aldığınıza dair bir yazı ya da sertifika

7) Mali durumunuzu gösteren evraklar:

8) Siz ya da ailenize ait banka hesap dökümleri, varsa tapu ve araç ruhsat fotokopileri

9) Kira geliriniz varsa kontrat fotokopisi

10) İş yeri sahibi iseniz, şirketinize ait vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ve faaliyet belgesi fotokopileri

11) Çalışıyorsanız, iş yerinizden izinli olduğunuza dair yazı, son 3 aya ait maaş bordronuz, işe giriş bildirgeniz, şirketinize ait vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ve faaliyet belgesi fotokopileri

12) Erkek adayların askerlik durumunu gösteren belge

13) Evli adayların evlilik cüzdan fotokopisi

14) 18 yaşından küçük öğrenciler için vukuatlı nüfus kayıt örneği

15) 18 yaşından küçük öğrenciler için anne ve babanın noterden alacağı muvaffakatname.

16) Vize Ücreti; 6 aylık (Student Visitor),89£; 11 aylık (Extended Student Visitor), 170£

Not: Tapu, araba ruhsatı, vergi levhası, imza sirküleri dışındaki tüm evrakların İngilizce tercümelerinin de dosyada bulunması gereklidir.

Öğrenci Vizesi (Student Visa)

En az orta (B2) düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir

Uzatılabilir vize tipidir.

Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

1) En az altı ay geçerli ve içinde vize konulabilecek boş sayfası olan pasaportunuz

2) Vize başvuru formu (a&f eğitim tarafından doldurulacaktır)

3) Yakın zamanda çekilmiş 3,5cm x 4,5cm boyutunda arka fon beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf

4) Okul kabul mektubu; (a&f eğitim tarafından temin edilecektir)

5) Vukuatlı nüfus kayıt örneği

6) En az orta B2 düzeyde İngilizce dil düzeyinizi gösteren belge. (Uluslararası geçerliliği olan bir sınav sonuç belgesi ile ispatlanmalıdır; IELTS, TOEFL, PET….)

7) İngiltere’de eğitim alacağınız süre boyunca; okul+konaklama+cep harçlığınızı karşılayacak miktarda paranın sizin ya da ebeveynlerinizden herhangi birinin hesabında, en az 1 ay süreyle bulunduğunu gösteren bankadan alınmış yazı.

Hesapta bulunması gereken para miktarı, İngiltere’de gideceğiniz bölge ve alınacak eğitim süresine göre değişir. a&f eğitim kayıt aşamasında sizi bu konuda bilgilendirecektir.

8) Masraflarınız bir başkası tarafından karşılanıyorsa, hesap sahibinden İngiltere’de ki tüm masraflarınızın karşılanacağına dair sponsorluk mektubu.

9) Vize Ücreti; 328£

Not: Tapu, araba ruhsatı, vergi levhası, imza sirküleri dışındaki tüm evrakların İngilizce tercümelerinin de dosyada bulunması gereklidir.

a&f yurtdışı eğitim danışmanlığı

barbaros bulvarı eski yıldız cad.

no:36/2 Beşiktaş-İstanbul

t: 0212 259 07 74-0212 258 09 20

f: 0212 258 13 82

 

 Posted by at 04:54