Yurtdışında Lise Olanakları
Global bakış açısının gelişmesi, yurtdışında lise okumanın yurtdışında üniversite okumayı kolaylaştırıcı yanlarının ve dolayısı ile maliyet avantajının olması veya belki de ilerleyen dönemlerde yurtdışında iş bulmak belki de o ülkelerin vatandaşı olmaya kadar uzanan uzun soluklu bir yolculuğu da beraberinde getirmektedir. Bu bakış açısına sahip aileler çocuklarının eğitim rotalarının daha lise seviyelerinde yurtdışında okumaya yönlendirmektedir.
2013 yılında yurtdışı liselerden mezun olan öğrencilerin Türkiye’de kimi üniversitelere sınavsız yerleştirilebileceği kararı sonrasında yurtdışında lise okuma oranı daha da artmıştır.
Yurtdışında ülkeden ülkeye değişen koşullarda lise eğitimleri bulunmaktadır. Devlet liseleri veya özel liseler bulunmakta, bazı özel liseler özel kabul kriterleri ile öğrenci almakta, yatılı okullar olabileceği gibi, gündüzlü liseler de bulunmaktadır. Konaklamalar yurtlarda olabileceği gibi aile yanı konaklama da mümkündür. Bazı ülkelerde bu konaklamaların hepsi mümkün olmakta ama mesela Kanada’da öğrenciler sadece aile yanı konaklamaya yönlendirilmektedir.
Lise Programlarına Başvuru için başlıca belgeler :
Bitirilen okuldan alınmış not ortalama belgesi ve diploma
Mezun olunan okul öğretmenlerden alınmış akademik referans mektupları
Öğrencinin lise eğitimini yurtdışında yapma nedenini, öğrencinin gerekçelerini anlattığı kompozisyon Yabancı dil seviye belgesi veya okuldan alınan dil seviyesini ifade eden belge