LiveZilla Live Chat Software

İngiltere Öğrenci Vizesi için Gerekli Belgeler

 
ingiltere vizesi

İngiltere’de iki tip öğrenci vizesi bulunuyor.

1 – Öğrenci Ziyaretci Vizesi (Student Visitor Visa)

– İngilizce seviye şartı aranmaz,
– Uzatılamaz vize tipidir.
– Okul kayıt süresi baz alınarak 6 ay ya da 11 ay olarak verilir.

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

  • Pasaport; En az altı ay geçerlilik süresi olan ve içinde vize konulabilecek boş sayfası olan pasaportunuz
  • Vize başvuru formu (a&f tarafından doldurulacaktır)
  • Fotoğraf; Son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fonu beyaz 3.5×4.5 cm ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Okul kabul mektubu; (a&f tarafından temin edilecektir)
  • Tahsil durumunuzu gösteren diplomanız. Halen öğrenci iseniz öğrenci belgeniz
  • Varsa, daha önce İngilizce eğitim aldığınıza dair belge
  •  İngiltere’de kalacağıınız süre boyunca eğitim ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi ispat eden belgeler;
    – Siz ya da ailenize ait; banka hesap dökümleri, varsa tapu ve araç ruhsat fotokopileri
    – Kira geliriniz varsa kontrat fotokopisi
    – İş yeri sahibi iseniz; şirketinize ait vergi levhası, imza sirküleri ve faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi fotokopileri
    – Çalışıyorsanız; Son 3 aya ait maaş bordronuz, iş yerinizden izinli olduğunuza dair yazı, işe giriş bildirgeniz
  • Erkek adayların askerlik durumunu gösteren belge
  • 18 yaşından küçük öğrenciler için vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 18 yasından küçük öğrenciler için anne ve babanın noterden alacağı muvaffakatname.
  • Vize Ücreti; 6 ay;133USD 11 ay;254

2 – Öğrenci Vizesi (Student Visa)

– En az orta (B1) düzeyde ingilizce bilgisine sahip olmak gerekir
– Uzatılabilir vize tipidir.

Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

  • Pasaport; En az altı ay geçerlilik süresi olan ve içinde vize konulabilecek boş sayfası olan pasaportunuz
  • Vize başvuru formu (a&f tarafından doldurulacaktır)
  • Fotoğraf; Son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fonu beyaz 3.5×4.5 cm ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Okul kabul mektubu; (a&f tarafından temin edilecektir)
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İngilizce Dil Düzeyinizi Gösteren Belge (Uluslararası geçerliliği olan bir sınav sonuç belgesi ile ispatlanmalıdır;IELTS, TOEFL, PET.)
  • Banka Hesap Cüzdanı; İngiltere’de eğitim alacağınız süre boyunca; okul+konaklama+cep harçlığınızı karşılayacak miktarda paranın sizin ya da ebeveynlerinizden herhangi birinin hesabında, en az 1 ay süreyle bulunduğunu gösteren bankadan alınmış yazı.Hesapta bulunması gereken para miktarı İngiltere’de alınacak eğitim süresine göre değişir. a&f kayıt aşamasında sizi bu konuda bilgilendirecektir.
  • Vize Ücreti ;506USD
  • Not: Tapu, araba ruhsatı, vergi levhası, imza sirküeri dişındaki tüm evrakların İngilizce tercümelerinin de dosyada bulunması gerekiyor.
 Posted by at 04:56