LiveZilla Live Chat Software

Kanada Öğrenci Vizesi

 
kanada vizesi

Kanada öğrenci vizeleri kısa dönem ve uzun dönem olmak üzere ikiye ayrılıyor. 6 ay ve üzeri okul kayıtlarında uzatılabilir vize alma hakkı bulunuyor.

6 aydan kısa süreli okul kaydı yaptıran öğrenciler için;

  • Pasaport:En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız.
  •  Fotoğraf: 6 ay içerisinde çekilmiş 3,5 x 4,5 ebatlarında, 2 adet vesikalık fotoğraf. Bu fotoğrafların arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalıdır.
  •  Vize Ücreti: Garanti Bankası IBAN: TR35 0006 2000 1810 0009 0912 87  no’lu hesaba kısa dönem için 100CAD yatırılır ve dekont vize dosyasına konulmak üzere a&f yurtdışı eğitime teslim edilir.
  • Okul Kabul Mektubu: Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış kabul mektubu a&f yurtdışı eğitim aracılığı ile temin edilir.
  • Halen öğrenciyseniz:Devam ettiğiniz okuldan alınan öğrenci belgesi. Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın ya da çıkış belgenizin fotokopisi
  • Çalışıyorsanız:İşyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup. Çalıştığınız iş yerine ait, işe giriş bildirgesi, ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopileri ve son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • Maddi Olanaklar: Kanada’da kalacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayacağınızı gösteren belgeler; 

    Size ya da aile bireylerinize ait;

    – Banka cüzdanları
    – Maaş bordroları ya da iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi
    (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi
    – Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
    – Kira geliri varsa kontrat fotokopisi

    Şayet bir sponsorunuz var ise bu belgeler sponsorunuz tarafından hazırlanmalıdır.

  • İngilizce Kurs Belgesi: Daha önce İngilizce dil eğitimi aldıysanız almış olduğunuz İngilizce dil eğitimini gösteren belge. Dil kursu belgesi, özel ders yazısı, hazırlık okuduğunuza dair belge gibi…
  • Arşivli İyi Hal Kağıdı:  18 aş ve üzeri öğrenciler için Cumhuriyet Savalığından alınacak.
  • Vize Başvuru Formu: a&f yurtdışı eğitim tarafından doldurulacaktır.
  • Muvaffakatname: 18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus müdürlüğünden alınacak.
  • Okul Québec eyaletinde ise: Certificat d’Acceptation du Québec (a&f Eğitim tarafından getirtilecektir.
  • VFS Global Başvuru Merkezi Ücreti: 66,40 TL

6 aydan uzun süreli okul kaydı yaptıran öğrenciler için;

  • Niyet Mektubu: Alacağınız İngilizce dil eğitiminin, meslek hayatınız ve kariyer planlarınız açısından gerekliliğini ve neden Kanada’yı tercih ettiğinizi anlatan bir niyet mektubu. İngilizce Tercümesiyle birlikte ya İngilizce olarak hazırlanmış olmalıdır.
  • Pasaport:En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız.
  • Fotoğraf: 6 ay içerisinde çekilmiş 3,5 x 4,5 ebatlarında, 2 adet vesikalık fotoğraf. Bu fotoğrafların arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalıdır
  • Vize Ücreti: Garanti Bankası IBAN: TR35 0006 2000 1810 0009 0912 87  no’lu hesaba kısa dönem için 150CAD yatırılır ve dekont vize dosyasına konulmak üzere a&f yurtdışı eğitime teslim edilir.
  • Okul Kabul Mektubu: Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış kabul mektubu a&f yurtdışı eğitim aracılığı ile temin edilir.
  • Halen öğrenciyseniz: Devam ettiğiniz okuldan alınan öğrenci belgesi. Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın ya da çıkış belgenizin fotokopisi
  • Çalışıyorsanız: İşyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup. Çalıştığınız iş yerine ait, işe giriş bildirgesi, ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopileri ve son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • Maddi Olanaklar: Kanada’da kalacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayacağınızı gösteren belgeler;Size ya da aile bireylerinize ait;

    – Banka cüzdanları
    – Maaş bordroları ya da iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi
    (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi
    – Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
    – Kira geliri varsa kontrat fotokopisi

    Şayet bir sponsorunuz var ise bu belgeler sponsorunuz tarafından hazırlanmalıdır.

  • İngilizce Kurs Belgesi: Daha önce İngilizce dil eğitimi aldıysanız almış olduğunuz İngilizce dil eğitimini gösteren belge. Dil kursu belgesi, özel ders yazısı, hazırlık okuduğunuza dair belge gibi…
  • Arşivli İyi Hal Kağıdı:  18 aş ve üzeri öğrenciler için Cumhuriyet Savalığından alınacak.
  • Vize Başvuru Formu: a&f yurtdışı eğitim tarafından doldurulacaktır.
  • Muvaffakatname: 18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus müdürlüğünden alınacak.
  • Okul Québec eyaletinde ise: Certificat d’Acceptation du Québec (a&f Eğitim tarafından getirtilecektir.
  • VFS Global Başvuru Merkezi Ücreti: 66,40 TL
 Posted by at 04:55