LiveZilla Live Chat Software

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi

 
yeni zelanda vizesi
  • 1- Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmış ve tarih atılmış başvuru formu (A&F Egitim aracılığı ile doldurulacaktır.)
  • 2- Yeni Zelanda'dan ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren en az 3 ay geçerli pasaport
  • 3- Son 3 ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf.
  • 4- Uçuş Detaylarınız (Vize Bölümü size vize vereceğini duyurduktan sonra biletin aslını görmek isteyebilir ancak önceden biletinizi almanızı tavsiye etmiyoruz.
  • 5- US$150 Başvuru Ücreti. (Konsolosluk önceden duyurmadan değişiklik yapılabilir). Bu ücret Yeni Zelanda konslosluğuna başvuru sırasında, US$ olarak ve peşin ödenmektedir.
  • 6- Yeni Zelanda'da eğitim göreceğiniz okul/enstitü/üniversite'den kursa kabul mektubunuz (Offer of a place). Bu mektup göreceğiniz kurs ile ilgili tüm detayları belirtmesi gerekmektedir. (AF Study Abroad tafından getirtilmeketdir.
  • 7- Başvuru sahibi çalışıyorsa ve masraflar kendisi tarafından karşılanacak ise:

     

    . Banka hesap cüzdanları

    . Çalıştığı işyerinden işvereni tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki görevini, ne kadar süredir burada çalıştığını, kullanacağı onaylanmış izin günü sayısı ve tarihleri ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınız belirtilen resmi bir yazı.

    . Çalıştığı işyerine ait evraklar

         -Vergi Levhası
         – İmza sirkuleri
         – Ticaret/Sanayi odası faaliyet belgesi
         – Resmi Gazete ilanı

    . Varsa kendisine ait tapu/tapular
    . SSK'lı işe giriş bildirgesi
    . Kurs bitiminde aynı işyerinde görevine devam edecekse işverenden antetli kağıda yazılmış resmi bir garanti yazısı.(varsa)
    . Maaş Bordrosu

  • 8- Öğrencinin masrafları ailesi veya herhangi başka birisi tarafından karsılanıyorsa:
    . Eksiksiz doldurulmuş ve bankadan onaylanmış 'Financial Undertaking for a Student Form' (NZIS 1014). Bu form konsolosluğun web sitesinden indirilebilir. Bu form yerine bankada, hesabınızda ne kadar miktarda para olduğunu gösteren antetli kağıda yazılmış kaşe ve imzalı bir yazı almanızda yeterli olacaktır.
    . Ailesi veya masrafları karşılayan diğer şahısın veya kurumun 7. maddede belirtilen tüm evrakları da ayrıca ibraz etmesi gerekmektedir.
  • 9- Sağlık Muayenesi belgesi. (Konoslosluğun belirlediği panel doktorları tarafından gerçekleştirilecektir.)

UYARILAR

  • . Yeni Zelanda'ya yalnızca 12 hafta ya da daha az süreyle kurs için gidecek olanlar yukarıda belirtilen evrakları ibraz etmek kaydıyla Ziyaretçi Vizesi (Visitor Visa) için başvurabilirler.
  • . Vize bölümü yukarıdaki belgelerle birlikte ilave dokümanlar sunmanızı isteyebilir.
  • . Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.
  • . Vize memuru, başvuru sahibine, öğrenci vizesi verileceğini duyurduktan sonra, Yeni Zelanda'daki okul ve kalınacak yer parasının yatırılması ister. Ödeme yapıldıktan sonra ise pasaportuna vizesini basar.
  • . Yeni Zelanda'da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek öğrencilerden yukarıdaki tüm evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az 1.000 Yeni Zelanda Doları tutarında para beyan etmesi istenir .
  • . Yeni Zelanda'da 36 haftadan daha uzun süre eğitim görecek olanlardan (gidiş-dönüs bileti hariç) her yıl için 10.000 Yeni Zelanda Doları tutarında para beyan etmesi istenir.
  • . Öğrenci vizesi için yapılan başvurular Yeni Zelanda Büyükelçiliği tarafından hafta içi her gün sabah 09:00-12:00 saatleri arasında kabul edilmektedir.
 Posted by at 04:55