LiveZilla Live Chat Software

Fransa Öğrenci Vizeleri

 
fransa_vizesi

Fransa Öğrenci Vizeleri

Fransa öğrenci vizeleri için gerekli belgeler ve daha fazlası için yurtdışı eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçiniz.

Fransa Konsoloslukları için tıklayınız.

 

 

 

Fransa Uzun Süreli öğrenci Vizesi için Gerekli Belgeler;

Öğrenci Vize dosyası Campus France tarafından onaylı olmalıdır.

Fransa’ya 3 aydan daha uzun süreli eğitim ve dil kursuna gidenlerin vize öncesi yapması gereken işlemler;

3 ay ve altı süreli dil kursu için Fransa’ya giden öğrenciler Campus France prosedüründen muaftır.

 

  • En az 6 ay geçerliliği olan pasaport, varsa eski pasaportlar
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş 3 adet (Arka fon beyaz)
  • Pasaportun işlenmiş ve vizeli sayfalarının fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Okulunuzdan verilecek kabul mektubu (a&f yurtdışı eğitim tarafından temin edilecektir)
  • Öğrenci iseniz öğrenci belgesi ve transcript (ingilizce tercüme); tatil dışındaki dönemlerde ise okulunuzdan alacağınız izin mektubu
  • Öğrenci değil iseniz, son diplomanızın fotokopisi
  • Fransa’da kalacağınız süre boyunca geçiminizi karşılayabileceğinize dair gerekli belgeler:

Size ya da aile bireylerinize ait;

– Banka cüzdanları
– Maaş bordroları ya da iş sahibi iseler iş yeri ile ilgili evrakların fotokopisi
(Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi
– Mal varlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
– Kira geliri varsa kontrat fotokopisi

Şayet bir sponsorunuz var ise bu belgeler sponsorunuz tarafından hazırlanmalıdır.Masraflarınız bir başkası tarafından karşılanıyorsa, hesap sahibinden İngiltere’de ki tüm masraflarınızın karşılanacağına dair sponsorluk mektubu gerekmektedir.

  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup. Çalıştığınız iş yerine ait, işe giriş bildirgesi, ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopileri ve son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • Daha önce Fransızca dil eğitimi aldıysanız almış olduğunuz İngilizce dil eğitimini gösteren belge. Dil kursu belgesi, özel ders yazısı, hazırlık okuduğunuza dair belge gibi…
  • Vize Başvuru Formu (a&f yurtdışı eğitim tarafından doldurulacaktır.)
  • Uçak Bileti Rezervasyonu
  • 18 yaşın altındaki kişiler için muvaffakatname (noter onaylı)
  • Tüm seyahat süresince geçerli olan 30,000€ tutarında seyahat sigortası.
  • Vize Ücreti; 60€

3 aydan fazla dil kursu için Fransa’ya giden öğrenciler için:

  • Veriliş tarihi 10 yıldan daha eski olmayan ve geçerlilik süresi en az 18 ay olan pasaport, varsa eski pasaportlar
  • Yeni çekilmiş 3 adet (Arka fon beyaz)
  • Pasaportun işlenmiş ve vizeli sayfalarının fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Okulunuzdan verilecek kabul mektubu (a&f yurtdışı eğitim tarafından temin edilecektir)
  • Konaklama ile ilgili belgeler
  • Öğrenci iseniz öğrenci belgesi ve transcript (ingilizce tercüme); tatil dışındaki dönemlerde ise okulunuzdan alacağınız izin mektubu
  • Öğrenci değil iseniz, son diplomanızın fotokopisi
  • Fransa’da kalacağınız süre boyunca geçiminizi karşılayabileceğinize dair gerekli belgeler:

Size ya da aile bireylerinize ait;

– Banka cüzdanları
– Maaş bordroları ya da iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi
(Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi
– Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
– Kira geliri varsa kontrat fotokopisi

Şayet bir sponsorunuz var ise bu belgeler sponsorunuz tarafından hazırlanmalıdır.Masraflarınız bir başkası tarafından karşılanıyorsa, hesap sahibinden İngiltere’de ki tüm masraflarınızın karşılanacağına dair sponsorluk mektubu gerekmektedir.

  • Çalışıyorsanız, iş yerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup. Çalıştığınız iş yerine ait, işe giriş bildirgesi, ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopileri ve son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • Daha önce Fransızca dil eğitimi aldıysanız almış olduğunuz İngilizce dil eğitimini gösteren belge. Dil kursu belgesi, özel ders yazısı, hazırlık okuduğunuza dair belge gibi…
  • Vize Başvuru Formu (a&f yurtdışı eğitim tarafından doldurulacaktır.)
  • Uçak Bileti Rezervasyonu
  • 18 yaşın altındaki kişiler için muvaffakatname (noter onaylı)
  • Tüm seyahat süresince geçerli olan 30,000€ tutarında seyahat sigortası.
  • Vize Ücreti; 50€
  • Uzun dönem öğrenci vizesi başvurusu yapacak öğrencilerin Campus France ile iletişime geçmeleri ve vize başvurusundan önce dosyalarını Campus France’a onaylatmaları gerekmektedir.
  • OFII müracaat formu. Müracaat sırasında OFII formunuzun üst bölümünün tarafınızdan doldurulmuş olmalıdır.
  • OFII sağlık muayenesi formu. Formun, vize bölümüne müracaat etmeden doldurulması gerekmektedir.
  • İlk üç ay için konaklama bilgisi :

* Otel konaklaması ise; otel rezervasyonu

* Bir tanıdığın evinde konaklanacaksa; Ev sahibinden yazılı beyanat

* Yatılı bir yurt veya kurumda konaklaması ise; Yurt veya kurumun yetkilisinden yazılı bildiri

* Tüm evrakların (formlar hariç) fotokopileri

* Yeşil pasaport taşıyan öğrenciler Dış işleri Bakanlığı Temsilciliğinden alınan bir protokol yazısı ibraz etmelidir.

Fransa’da eğitim göreceği süre 6 ayı aşan yeşil pasaport sahiplerinin yeşil pasaportlarını normal (lacivert) pasaporta çevirmeleri gerekmektedir.

 

 

a&f yurtdışı eğitim danışmanlığı

barbaros bulvarı eski yıldız cad.

no:36/2 Beşiktaş-İstanbul

t: 0212 259 07 74-0212 258 09 20

f: 0212 258 13 82

 

 Posted by at 17:39